Auto waarde opvragen. Wanneer je een lesauto of gewone auto wil verkopen, is het belangrijk om te weten wat de waarde van de auto is. Hiervoor kan je handig gebruik maken van de ANWB-koerslijst, die je helpt om de dagwaarde van de auto te berekenen. De ANWB heeft deze lijst samen met brancheorganisatie BOVAG opgesteld en de koerslijst is zowel op de site van ANWB als op die van BOVAG te vinden.

 

Zo gebruik je de ANWB/BOVAG koerslijst

Wat is een auto waard? De dagwaarde van je auto hangt af van verschillende elementen, zoals het type en merk van de auto, het bouwjaar, de kilometerstand en de staat van onderhoud waarin de auto zich bevindt. De ANWB/BOVAG koerslijst helpt je om de boekwaarde auto te berekenen, onder meer aan de hand van de fiscale waarde van de auto. Door de verschillende gegevens op de koerslijst in te vullen, komt de boekwaarde voertuig naar voeren en kan je zo de restwaarde van de auto berekenen. Hou daarbij rekening dat de dagwaarde die de ANWB en BOVAG van de auto schatten, altijd kan afwijken door aanwezigheid van accessoires of bijvoorbeeld achterstallig onderhoud.

 

Hoe verkoop ik mijn auto?

Het is belangrijk om op de verschillende adverteersites op te vallen tussen de andere te koop gestelde auto’s. Daarom is het belangrijk om een eerlijk en zo compleet mogelijk beeld te schetsen van je auto en ook de bijzonderheden te benoemen. Wees eerlijk over de minpunten van de auto en plaats duidelijke foto’s van je wagen, zodat de potentiële koper een goed beeld krijgt wat hij of zij kan verwachten. Het is slim om een vraagprijs te noemen, maar wees hierbij wel realistisch, iedereen kan de koerslijst raadplegen en zelf een inschatting maken wat de auto waard is!

ANWB koerslijst waarde

 

Tips om de autowaarde te verhogen

Een eerste indruk maak je maar een keer. Wil je een koper overtuigen om met jou in zee te gaan en jouw auto te kopen, dan komt er meer bij kijken dan alleen de juiste waardebepaling. Met een paar simpele handelingen kan je ervoor zorgen dat de auto zichzelf beter verkoopt en je misschien wel honderden euro’s meer oplevert. Foto’s van een glanzende, schone auto zijn aantrekkelijker en eerlijkheid over de onderhoudshistorie maakt je als verkoper betrouwbaar. Daarnaast helpt het om je kansen te spreiden. Adverteer op meerdere verkoopsites, zet een ‘te koop’-bordje achter het raam en vertel ook je vrienden en familie dat je de auto verkoopt. Hoe groter je bereik, hoe groter de kans dat je auto goed wordt verkocht.